Loading Events
This event has passed.

WELCOME TO WELLNESS SUNDAY MET TAYLIE HU!

Introductie Ayurveda – wat is mijn Dosha?

Taylie Hu, psycholoog en Ayurvedische voeding en levensstijl therapeut. Oprichter van Conscious Mudi. 

“Na veel vallen en opstaan, ben ik gaan leven vanuit wie ik ben en niet vanuit wie ik moet zijn. Opgegroeid in een aziatische cultuur waar het alleen maar draaide om prestaties. De energieke jongedame dat ik was veranderde in een onzekere perfectionist. Door een eetstoornis in het verleden bleef mijn menstruatie uit, heb ik chronische darmproblemen (PDS) gekregen en de pijn werd met een pilletje bestreden. Naar mijn emotionele en mentale gesteldheid werd niet naar gevraagd. Door psychologie en ayurveda, heb ik nu geleerd te voelen wat ik nodig heb. Ik weet nu wat bij mij past en kan mijn lichaam zelf helen zonder medicatie en dat gun ik jou ook.

Ik zie veel vrouwen met klachten als onzekerheid, gebrek aan zelfliefde, emotionele verwaarlozing, ouder-kind relatie, onrust en prikkelbare darm syndroom. Al deze dingen uiten zich vaak in een disbalans in ons lichaam. Het oplossen van deze klachten is voor mij zowel de aanpak van de symptomen als de onderliggende oorzaak, zonder medicatie.”

Je vraagt je misschien af, wat is Ayurveda? En wat gaan we doen?

Ayurveda is een holistisch systeem van genezing dat afkomstig is uit het oude India. De kennis wordt al duizenden jaren gebruikt om het lijden te verlichten, maar het is tijdloos en evolueert met de tijd. Het is een manier om jouw bewustwording te vergroten en biedt een fundering aan voor een gezonder en gelukkiger leven. Het geeft inzicht in hoe jij jezelf gezond kan houden, door middel van de juiste voeding en levensstijl. En nog belangrijker, jezelf te helen zonder medicijnen. Een van de basisprincipes is dat alle wezens verbonden zijn met de natuur. De loskoppeling van de natuur, zorgt dat onze gezondheid en ons welzijn verstoort raakt. We leven in een tijdperk waarin we nogal ontkoppeld zijn van een natuurlijke manier van leven, wat Ayurveda vandaag de dag nog relevanter maakt. Het is een eeuwenoude wijsheid, meer dan 5000 jaar oud, maar nog steeds toepasbaar in de moderne tijd.

Balans is niet iets wat je kunt vinden, het is iets wat je zelf moet creëren. Ayurveda helpt jou terug in balans te brengen, aan de hand van jouw unieke patroon van energieën, jouw unieke persoonlijkheid, lichaam en geest. In essentie leert Ayurveda jou wie jij bent en geeft jou handvatten hoe je in harmonie kan leven met de natuur in en om jou heen.

Dus wat gaan we doen?

Door middel van de link hieronder, kan je een globale indicatie krijgen van jouw dominante dosha. Het begrijpen van jouw eigen type, eigen unieke patroon van energie is de start van de reis terug naar jezelf.

Binnen Ayurveda worden de energie patronen onderverdeeld in 3 verschillende dosha’s/types, wat elk zijn eigen kenmerken, zowel fysiek, mentaal als emotioneel, en eigen ideale manier van leven heeft. Verschillende soorten voedsel, lichaamsbeweging en levensstijlen passen bij verschillende dosha types. De drie dosha types zijn een combinatie van twee elementen die van nature naar elkaar toetrekken: Vata (ruimte en wind), Pitta (vuur en water) en Kapha (water en aarde).

De link naar de Dosha test:

https://www.tryinteract.com/share/quiz/6078817d76ba820017e833ce

Doe de verkorte Dosha test, schrijf het resultaat op en neem het mee naar de Wellness Sunday met Taylie. 

Op deze dag zal je meer informatie ontvangen over:

  • De verschillende doshas, welke persoonlijkheidstype jij bent vanuit Ayurveda
  • Hoe je het beste kan leven volgens jouw dosha, welke voeding en levensstijl past er bij jou.
  • Hoe je meer uit je dag kan halen, door mee te bewegen met de natuurlijke ritmes van de dag.
  • En een aantal tips voor het verbeteren van jouw spijsvertering.

Een ontdekkingsreis, jezelf herontdekken, een reis terug naar jezelf.

Workshop informatie

Tijd/datum: Zondag 25 Juli: 10.00u – 12.00u
Locatie: Phood kitchen | indoor greenhouse
Prijs: Tickets zijn 35,- inclusief thee en alkaline mineral water.

Overige informatie:
De entree is via Hugo van der Goeslaan 2-03. Hier is je eerste touchpoint bij de vrolijke hostesses van Stadsoase de Zomertuin. Zij begeleiden je naar de workshop locatie. Parkeren is gratis op loopafstand van de locatie. Je kunt na afloop van de workshop genieten van een verse juice, kruiden thee of een heerlijke plant to table lunch bij Phood kitchen of in onze oase buiten.

Boek veilig binnen 1 minuut met het formulier hieronder.

We kijken er enorm naar uit jullie te mogen ontvangen!

Totaal € -
Go to Top